ЗАКАЧАНЕ
ЗАКАЧАНЕ
kupi bileti
Творчески екип:
Режисьор: Неда Соколовска


Участват:
Галя Костадинова, Илия Виделинов, Мартин Димитров, Мила Банчева, Неда Спасова, Николай Върбанов, Симона Халачева, София Маринкова, Юлиян Малинов, Юлиян Рачков

Времетраене: 1 час и 40 мин. мин.Анотация:
ЗАКАЧАНЕ, режисура, концепция и текст Неда Соколовска, е първият вербатим спектакъл на голяма сцена в София. Вербатим означава дословен – реални истории на реални хора са записани и биват възпроизвеждани от актьорите в реално време на сцената. Актьорите слушат аудио записите чрез слушалки в ушите си и на момента "им дават живот" на сцената. Това прави вербатим спектакъла необикновено театрално преживяване и за актьорите, и за публиката.
ЗАКАЧАНЕ е съвременен спектакъл, който ще Ви покаже сцената и живота по нов, безкрайно откровен начин.


„Закачен“ е жаргонна дума от речника на Милениума, която обозначава едновременно пристрастяване към нещо, влюбване и свързване в безжичната Интернет мрежа.
„Закачане“ е сценичен пъзел от автентични ситуации, възникнали между група от хора, свързани в мрежа от общи познанства. Сюжетът проследява реалното развитие на няколко любовни истории в един лабиринт от несподеленост, фиксация, копнеж и емоционална зависимост. В полярното движение между отчяние и екстаз, преследване и бягство, героите откриват, че онова, което ги свързва и разделя, катализаторът на привличането и отчуждението са Интернет и платформите за дигитално общуване.
„Закачане“ е един съвременен, опасно близък разказ за нуждата от любов и страха от нея, за стесняването на вътрешното зрение до разстоянието, на което ръката държи телефона и неустоимата архетипна нужда да обичаш и да бъдеш обичан.
Жена36 е разведена софиянка, в 8-месечна връзка с Мъж30, който досега не е имал сериозна приятелка, защото смята себе си за социопат. През месеците на тяхното познанство бариерите помежду им растат паралелно с привличането между тях. Жена36 осъзнава, че е „закачена“ за него по същия начин както Мъж30 твърди, че е зависим от лаптопа си и търговията с криптовалути. Мъж33, чувствителен и интелигиентен, се разделя с дългогодишния си партньор заради човек, кoгото среща чрез приложение за запознанство. Това се превръща в страстна връзка, която обаче много бързо започва да преминава във виртуалното пространство, двойката се вижда по-рядко, Мъж33 заминава сам на море, където изживява психологически срив, откривайки, че партньорът му води 8 паралелни връзки, подобни на тяхната и във всяка една от тях представя различна история за себе си.
Това са само някои от персонажите на „Закачане“, по стъпките на чиито опит ще преминат зрителите, за да стигнат до осъзнаването за безкрайността на тази мрежа от „закачени“ човешки съдби, нишката между които неминуемо стига и до нас.
Променя ли се способността ни да обичаме в свят, попаднал във вортекса на потреблението, където реалните човешки нужди се изместват от зрителен глад и мания за колекциониране. Селфито, приложенията за разкрасяване, платформите за запознанства, Фейсбук и Инстаграм, онлайн групите се превръщат в един паралелен свят, в добавена реалност, която започва да създава невидими, но съвсем реални бариери между хората и тяхната способност да бъдат заедно.
Неда Соколовска

Премиера: 9 март 2018 г.

Фотограф: Guergana Damianova / www.gdview.photography


« назад
Програма за месец Декември
голяма сцена
10
Декември, петък
19.00
12
Декември, неделя
19.00
14
Декември, вторник
19.00
15
Декември, сряда
19.00
16
Декември, четвъртък
19.00
18
Декември, събота
19.00
19
Декември, неделя
19.00
22
Декември, сряда
19.00
ПАРТНЬОРИ
:

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10:00 ч. - 14:00 ч.

15:00 ч. - 20:15 ч.

събота и неделя

10:00 ч. - 13:00 ч.

14:00 ч. - 20:15 ч.