Симона Халачева, Юлиян Малинов и Росен Белов се включиха в Четвъртия софийски международен литературен фестивал
10 Декември 2021
Симона Халачева, Юлиян Малинов и Росен Белов се включиха в Четвъртия софийски международен литературен 
фестивал

Актьорите на Театър „София“ Симона Халачева, Юлиян Малинов и Росен Белов се включиха в Четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, като разказаха за подготовката и представянето на детското представление „Питър Пан“, в което участват.

„Нашата подготовка се състоя в това, да потърсим децата в себе си и да се върнем в нещо, което всъщност ни е познато, защото сме го преживели вече“, разкри Симона Халачева, която играе Уенди.

„Всъщност аз правех много дълбоки проучвания, наблюдавайки двете ми момчета, които тогава бяха по-малки. И истината се крие там, че няма значение кой век и коя година сме, децата са си деца – те носят тази непринуденост, която е присъща за всяко едно от тях. И наблюдавайки моите деца как реагират първично на всичко хубаво или лошо, това нещо крадях от тях и това нещо използвах при подготовката ми за представлението, защото и аз самият съм го носил, малко го бях забравил с годините, но си го припомних и е нещо много приятно. Ти просто усещаш добрите или лошите емоции и директно им отговаряш, без да преиграваш, може би затова се получиха образите ни - призна Юлиан Малинов, който играе Питър Пан.

„Аз като непослушния Джон дори провокирах децата, за да изкарам техните реакции, особено на боя между Питър Пан и Капитан Хук. Имаше представления, по време на които още в самото начало започвах да викам: „Питър, давай, Питър!“ И децата веднага реагираха, като викаха до такава степен, че колегите не си чуваха репликите“, разказа Росен Белов.

Срещата с актьорите се осъществи онлайн, а отдолу в коментари в реално време зрителите споделяха добрите си впечатления и прекрасни емоции от преставлението.  „Аз съм водила сина си 4 или 5 пъти да гледаме „Питър Пан“ и другите представления за деца в Театър „София“. Заслужава си, истинска магия е“ – пише Мария Везенкова. Заради пандемията в момента детски представления в Театър „София“ не се играят, но ще бъдат възстановени при първа възможност. 

Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи се организира от Асоциация „Българска книга“ и тази година се състоя онлайн от 7 до 12 декември. Всички срещи и събития са безплатни и продължават  да бъдат достъпни във фейсбук страницата.

 

Всички новини

ПАРТНЬОРИ
:

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10:00 ч. - 14:00 ч.

15:00 ч. - 20:15 ч.

събота и неделя

10:00 ч. - 13:00 ч.

14:00 ч. - 20:15 ч.