РОНЯ, ДЪЩЕРЯТА НА РАЗБОЙНИКА ще празнува 50-то представление на 6 октомври
27 Септември 2018
РОНЯ, ДЪЩЕРЯТА НА РАЗБОЙНИКА ще празнува 50-то представление на 6 октомври

След отбелязването на 100-тното представление ГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА от Бранислав Нушич, режисьор Недялко Делчев  Театър „София“ има удоволствието да Ви покани да отпразнуваме заедно и 50-тото представление РОНЯ, ДЪЩЕРЯТА НА РАЗБОЙНИКА.

През 2016 г. в годишните си награди за ярки постижения в областта на културата, в категория театър, Столична община награди Катя Петрова за режисурата на спектакъла, а през 2017 г. Христо Йоцов спечели награда ИКАР за авторската музика за РОНЯ, ДЪЩЕРЯТА НА РАЗБОЙНИКА и АННА КАРЕНИНА.

Но най-голямото отличие за спектакъла е неговата вдъхновяваща публика и развълнуваните детски очи.

Спектакълът играе с въображението на по-малките зрители, а пред възрастните стои предизвикателството да разберат децата и тяхната неумолима жажда за приключения, преданост и чистота, която носят в себе си. На възрастните е дадена възможността да погледнат на живота през детските, чисти очи и да се заразят с любопитство към света, без предубеденост, в търсене на мир и справедливост. Насладете се на страхотната комбинация от актьорска игра, сценография, музика и кукли и подарете на вашите деца вълнуващата среща между тях и любимите им герои Роня и Брик. Те са изиграни от младите актьори Мартина Пенева и Александър Тонев, все още студенти в класа на проф. Иван Добчев.

Време е за приключения!

 

РОНЯ, ДЪЩЕРЯТА НА РАЗБОЙНИКА

по Астрид Линдгрен

адаптация и режисура Катя Петрова

сценография Петя Караджова и Борис Далчев

композитор Христо Йоцов

анимация Сотир Гелев

хореограф Анна Пампулова

глас Милица Гладнишка

 

Участват: Мартина Пенева, Александър Тонев, Николай Върбанов, Мила Банчева (6 октомври)/Невена Калудова (21 октомври), Юлиян Рачков, Симона Халачева, Пламен Манасиев, Юли Малинов, Николай Димитров, Венцислав Сариев, студенти от Департамент „Театър”, НБУ

 

„Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да обясняват“

/А.Екзюпери/

 

Наричат я „тази непослушна писателка“…

Астрид Линдгрен създава нов вид литература за деца. Със своите независими и неконвенционални герои тя разбива клишетата в детската литература.

Спектакълът „Роня, дъщерята на разбойника“ изрича тревогата си от разминаването между деца и родители. Роня и Бирк често предизвикват недоумение и смущение сред възрастните. Двамата са находчиви и смели, с много дух, решителност и твърдост. Децата са безпогрешни в чувството си за нравственост, в усета си за добродетели – откритост, състрадателност, доброта, в стремежа си към справедливост. Те показват какво е грешно в света по мирен начин. Не сочат с пръст като възрастните, а единствено чрез действията си се опитват да им покажат КАК ДА ЖИВЕЯТ В ЛЮБОВ ЕДИН КЪМ ДРУГ. Спонтанните им и смели реакции променят света.

 

Посвещавам на Дафи

Катя Петрова

Всички новини

ПАРТНЬОРИ
:

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10:00 ч. - 14:00 ч.

15:00 ч. - 20:15 ч.

събота и неделя

10:00 ч. - 13:00 ч.

14:00 ч. - 20:15 ч.