Режисьорът Николай Поляков поставя „Игри в задния двор“ на Театър „София“
05 Април 2023
Режисьорът Николай Поляков поставя „Игри в задния двор“ на Театър „София“

Премиера за Театър „София“ на 10 и 11 април в „Сълза и смях“ е постановката „Игри в задния двор“. Пиесата написана от Една Мазия е по истински случай и е изпълнена с обрати. Тя не обвинява едната или другата страна в конфликта, докато разказва за оттласването от детството към порива на бушуващите тийнейджърски страсти.

Режисьорът Николай Поляков споделя:

„Силно ме впечатли самата история – четири момчета и едно момиче през играта стигат до престъпление. Съгласете се, не съвсем стандартен сюжет. Неизвестната за мен авторка Една Мазия бързо ме подкупи с нещо, което усетих веднага – тя познава и обича театъра. След това научих за трайните ѝ и успешни обвързаности с него като драматург, сценарист и режисьор.

И макар да съм се отдалечил прекалено, прекалено много от бушуващите тийнейджерски страсти, почувствах странна увереност, че разбирам и мога да разкажа интересно този сюжет. При условие, че намеря особеното момиче Двори и четирите момчета с неукротима енергия. Намерих ги.“

Кастингът за мъжки роли бе дълъг процес, който даде възможност четирима студента от НАТФИЗ да направят своя дебют на професионална сцена. Даниел Кукушев, Денислав Маринчев, Димитър Стойнов и Рафаел Бижев си партнират с Елеонора Иванова от трупата на Театър “София“.

Съвсем скоро тя направи големия си кино дебют в „Чалга“, а преди това - в „Шекспир като улично куче“. Номинирана е и от Фондация Стоян Камбарев за наградата „Полет в изкуството 2023“. Има участие в очаквания трилър The Wheels Of Heaven, където си партнира с холивудските звезди Мики Рурк и Гари Стреч.

В „Игри в задния двор“ нейната героиня Двори, загубила на 5 години своя баща, среща четири момчета. Тя търси предизвикателства и опасности в най-тъмните места. Люшка се между детска наивност, сексуален порив, наивна романтичност, объркани страсти.

В екипа на представлението се включват: асистент режисьор - Боян Арсов; сценография - Петя Боюкова; хореограф - Александър Манджуков; композитор - Емилиян Гацов - Елби.

Всички новини

ПАРТНЬОРИ
:

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10:00 ч. - 14:00 ч.

15:00 ч. - 20:15 ч.

събота и неделя

10:00 ч. - 13:00 ч.

14:00 ч. - 20:15 ч.