Симона Халачева
Актьор

Симона Халачева е родена на 4 септември 1989 г. в София. Учи в Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир“. През пролетта на 2012 г. завършва бакалавърската си степен в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специaлност Актьорско майсторство за драматичен театър, в класа на проф. Стефан Данаилов. Магистър е от Националната художествена академия, специалност Фотография. В момента е докторант по Фотография в НХА.
Участва в спектаклите „Пет жени в еднакви рокли“ от Алън Бол-Мередит (реж. Боил Банов) в театър „Сълза и смях“ и „Животът е прекрасен“ от Николай Ердман (реж. Александър Морфов) в Народен театър „Иван Вазов“.
Дебютира на сцената на Театър „София“ в мюзикъла „Скачай!“ от Здрава Каменова (реж. Калин Ангелов). Следват ролите на Есмералда в „Парижката Света Богородица“ (реж. Лилия Абаджиева), Мария в „Напразни усилия на любовта“ (реж. Крис Шарков), Анка в „Госпожа Министершата“ (реж. Недялко Делчев), пилето в „Ян Бибиян“ (реж. Бисерка Колевска), майката в „Сватбата на дребния буржоа“ (реж. Петринел Гочев), проститутката в „Комедия от лъжи“ (реж. Недялко Делчев), Уенди в „Питър Пан“ (реж. Бисерка Колевска), Санди в „Олд Сейбрук и Последният страстен любовник“ (реж. Николай Поляков), Валски в „Ние сме вечни“ (реж. Василена Радева), Нанси в „Нощта на 16-ти януари“ (реж. Пламен Марков), Ундис в „Роня, дъщерята на разбойника“ (реж. Катя Петрова), Магда в „Апетит за череши“ (реж. Ана Батева), Кити Счербатская в „Анна Каренина“ (реж. Николай Поляков), сирената в „Малката морска сирена“ (реж. Василена Радева), Агата във „Франкенщайн“ (реж. Стайко Мурджев). Участва в „Закачане" - първия вербатим спектакъл на голяма сцена в София (режисура, концепция и текст Неда Соколовска). Превъплъщава се също така в Дуняша в „Женитба“ и Анжелик в „Развратникът“. През февруари 2020 г. излиза „На четири уши и Унижението“, където играе Дорийн (реж. Тея Сунгарева). Последните й роли са на Марин в „Кашонът“ (реж. Калин Ангелов) и Рая в „Цветята“ (реж. Калин Ангелов).
Симона Халачева е позната на зрителите и се превръща в тяхна любимка и с ролите си на малкия и големия екран. Тя участва в сериалите „Забранена любов“, „Къде е Маги?“ и „Откранат живот“ и филмите „Дамасцена“ (2017), „Може би утре“ (късометражен, 2017) и „Чичо Коледа“ (2021).
 




ПАРТНЬОРИ
:

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10:00 ч. - 14:00 ч.

15:00 ч. - 20:15 ч.

събота и неделя

10:00 ч. - 13:00 ч.

14:00 ч. - 20:15 ч.