Елеонора Иванова е носител на наградата на фондация „Стоян Камбарев“
25 Април 2023
Елеонора Иванова е носител на наградата на фондация „Стоян Камбарев“

Елеонора Иванова е тазгодишният носител на наградата за млади творци на фондация „Стоян Камбарев“. Призът й бе връчен от президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г) и съпругата му Деси Банова-Плевнелиева.  

Ние всички сме убедени, че животът има смисъл с това, което си дал, а не с това, което си взел. Дадохте и на нас криле на младостта и на радостта, каза Плевнелиев, като допълни, че преди шест години на церемония на наградите „Стоян Камбарев“ се е запознал със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева. Той се обърна към номинираните за тазгодишната награда за полет в изкуството: „Нека си обещаем всички ние тук, че няма да допуснем най-голямата трагедия за една нация - няма да допуснем криза на духовността. А рецептата е много проста и тя се дава от Деси и фондация „Стоян Камбарев“. 

„Вие връщате вярата и надеждата, че бъдещето на тази нация ще бъде много красиво“, допълни съпругата му Деси Банова-Плевнелиева.

Елеонора Иванова получи бронзова статуетка от художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв. "Благодаря за шанса, смятам да го грабна", каза тя. 

„В тази церемония главна роля имат гордостта и таланта. Защото те са бъдещето. Това са награди, за които се казва, че преобръщат съдби и сбъдват мечти“, каза водещият на церемонията на наградите на фондация „Стоян Камбарев“ Ники Кънчев. По думите му, истинската мисия на фондацията започва още в нощта на церемонията.

Почетният председател Петър Стоянов поздрави присъстващите с видеообръщение. „Бих искал да кажа нещо много лично – горд съм, че съм един от учредителите на фондация „Стоян Камбарев“, защото фондацията не просто помага, тя вече променя съдби на млади хора“, коментира той.

Сто и двадесет са лауреатите на фондацията в 14-годишната й история.

 

Източник: БТА

Прочетете целия текст ТУК.

Всички новини

ПАРТНЬОРИ
:

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10:00 ч. - 14:00 ч.

15:00 ч. - 20:15 ч.

събота и неделя

10:00 ч. - 13:00 ч.

14:00 ч. - 20:15 ч.