Кампания "Следвай театъра" с 10 премиери през 10-ти месец
03 Октомври 2022
 Кампания "Следвай театъра" с 10 премиери през 10-ти месец

Стартира кампания „Следвай театъра“ на Театър „София“

През месец октомври премиерите за Театър „София“ са цели 10, защото трупата играе за първи път на други четири софийски сцени. „Следвай театъра“ е кампания, която стартира от 2022 до 2024 година, поради ремонта на официалната сграда на Театър „София“. По време на кампанията постановки ще се играят ежемесечно в „Театро“, Младежки театър „Николай Бинев“, Театър „Българска армия“ и Открита сцена „Сълза и смях“.

Освен, че представленията от месец октомври са премиерни за горепосочените сцени има и дебютиращи актриси. Две от най-младите лица на Театър „София“ се включват за първи път в хитовите ни постановки.

Йоанна-Изабелла Върбанова, която се снима и в сериала „С река на сърцето“, може да гледате в „Олд Сейбрук“ в Театър „Българска армия“. Премиерното представление на тяхната сцена е на 10 октомври. Елеонора Иванова, добре позната от сериала „Братя“, и с първа главна роля в премиерния от миналия сезон спектакъл „ЛУЛУ“, сега прави своя дебют в „Развратникът“ и „Кашонът“. На 12 октомври за първи път Елеонора и „Развратникът“ могат да бъдат видени в Театър „Българска армия“, а „Кашонът“ на 19 октомври в Младежки театър.

Друго събитие, което среща публиката и артистите, е „Вечер в чест на Райнев Фасбиндер“ с Петра и Петер фон Кант. Преди прожекцията на филма на Франсоа Озон, чийто филм откри Берлинале 2022, ще се осъществи дискусия с режисьора на „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ – Пламен Марков. Той ще бъде в компанията на Лилия Маравиля и Лидия Василева. Сюжетът на пиесата представя именно авантюрата между двете – едната част от света на модата, а другата въвлечена в него от самата Петра фон Кант.

За да следите всичко най-актуално от кампанията „Следвай театъра“ използвайте (хаштаг)#следвайтеатъра както в Instagram, така и във facebook.

По време на цялата кампания „Следвай театъра“ билети могат да бъдат закупувани от касата на Театър „София“, която се намира на ъгъла на ул. „Георги С. Раковски“ и ул. „Славянска“, и от официалния сайт на театър www.sofiatheatre.euСъщо от сайтовете и касите на „Театро“, Младежки театър „Николай Бинев“, Театър „Българска армия“ и Открита сцена „Сълза и смях“.

 

Всички новини

ПАРТНЬОРИ
:

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10:00 ч. - 14:00 ч.

15:00 ч. - 20:15 ч.

събота и неделя

10:00 ч. - 13:00 ч.

14:00 ч. - 20:15 ч.